Blogg 2017

4. dec, 2017

Lördagen den 25 november somnade vår älskade Betty in. Betty har under en tid kämpat med sviktande hälsa och ålderskrämpor och det är lika fruktansvärt varje gång att behöva ta beslutet men det ingår i hundägandet att ta ansvar och låta sin hund få ett värdigt avslut. Vi beslöt att det bästa var att det skulle ske lugnt och stilla hemma i trygg miljö. Paco som funnits vid Bettys sida sedan hon föddes var med hela tiden och låg brevid Betty precis som de brukar göra när de vilar middag. Mitt i all sorg blev det ändå ett fint och stilla farväl. Saknaden är stor och Betty fattas oss HjärtaHjärtaHjärta

4. dec, 2017

Sov gott älskade lilla Betty. Tack för allt.
2005-07-11 --2017-11-25

26. okt, 2017

Förra onsdagen var vi på Falköpings Smådjursklinik och besiktigade alla valparna, de blev även vaccinerade och chippade. Trots att det är några mil att åka somnade de direkt och sov hela vägen både dit och hem, duktiga små. Ingen mådde illa eller gnällde. De skötte sig exemplariskt hos veterinären, det enda som gjorde lite ont var när chippet sattes in i nackskinnet. Alla valparna klarade sig galant och alla var "utan anmärkning". Vi hade inte trott något annat men man kan aldrig veta. Extra roligt är att en av valparna även besökte sin nya arbetsplats då matte är veterinär och arbetar på kilniken. Hon kommer att få bo ihop med Glorias helsyster alltså sin moster.

Därefter blev det ett par intensiva dagar när valparna var resklara och lämnade oss, de sista valparna åkte på lördagen. Söndagen blev som ett vakuum då det var så otroligt tyst och lugnt. Dock har vi andra hundar som pockar på uppmärksamheten och självklart blev de nu mer uppmärksammade. Dessutom var det även dags att introducera "Loppan" för dem då hon stannar hos oss. Hon har redan träffat en del av flocken men resten ska introduceras och alla ska hitta sin plats i rangordningen igen. När tiken får valpar så är det inte självklart att hon ska ta tillbaka sin gamla plats i flocken utan oftast försöker de klättra några pinnhål och då är det oerhört viktigt att ha koll på hundarna och flocken samt förstärka sitt eget ledarskap för att skapa ett lugn i flocken. Det är något hundarna ständigt ska bli påminda om.

26. okt, 2017
26. okt, 2017