17. feb, 2019

Valparnas första utevistelse

Igår fick valparna komma ut för första gången då det har blåst så otroligt mycket här och även varit både kallt och blött tidigare. Solen tittade fram och blåsten avtog så då passade vi på, i början var de lite försiktiga men rätt snart sprang de runt och busade som de aldrig gjort annat. Så mycket att upptäcka pinnar, gräs och jord och en massa nya dofter. Alla nya intryck och frisk luft gjorde att de sov extra gott därefter samt var lite extra hungriga. Alla äter nu redigt vid de fyra tillfällena de får mat per dag. Det går åt mycket energi när de blivit mer rörliga och Hera är nu inne i slutfasen för avvänjningen.

På onsdag ska de veterinärbesiktas och på fredag börjar de lämna oss. Alltid blandade känslor när det kommer till valparnas flytt samtidigt som vi vet att de kommer att få det bra hos sina nya familjer som välkomnar sin nya familjemedlem med öppna armar, denna gången flyttar de heller inte så långt ifrån oss geografiskt sett.

Sannerligen inte lätt att ta kort på en gäng sju veckors ystra valpar, försöken var många igår men resultatet inte fullt så bra då de är i konstant rörelse numera.