Blogg 2021

11. okt, 2021

Nu har det hunnit gå över ett halvår sedan senaste inlägget. Mycket har hänt, den 20 maj föddes Nellies först kull, ett härligt gäng bestående av fyra hanar och en tik. Vid det här laget har alla flyttat och hunnit bo in sig hos sina nya familjer. 

Sommaren har avlöpt med mycket fokus på hundträning och den 24 juli var vi i Karlstad, där Cilla startade för första gången i eftersöksgrenar. Hon klarade det med bravur och är verkligen en arbetsvillig hund som älskar att få aktiveras. 

Vi har även hunnit med att delta på några hundutställningar där både Nellie och Stina har erhållit mycket bra omdömen.Det är väldigt trevligt att hundutställningarna har kommit igång så smått i efterdyningarna av pandemin och möjligheterna till både trevliga hundmöten och att få träffa likasinnade känns berikande. Som tur har det varit utomhusutställningar vilket gjort att man kunnat hålla avstånd. 

Vår gamleman fyllde för några veckor sedan 16 och ett halvt år, dock börjar ålder ta ut sin rätt, men så länge han får vara pigg och rörlig hänger han med.

Vi har så smått börjat planera för kommande kullar. Planen är att Lotta och Nellie förväntas få valpar 2022. Vi håller på att bekanta oss med de tilltänkta hanarna och försöker skaffa oss en så mångsidig bild av dem som det bara går. Det känns tryggare när man har möjligheten att få träffa dem vid ett flertal tillfällen i olika miljöer.

10. apr, 2021

Ord är överflödiga, vi är så tacksamma över varje dag vi får möjlighet att spendera med vår fantastiska Paco.

20. mar, 2021

Idag är det vårdagjämning och dagarna blir ljusare framöver. Snön har sedan en tid tillbaka försvunnit och vi har haft några tillfällen med riktigt varma temperaturer, dock har det senaste tiden varit några minusgrader. Pandemin fortsätter och livet står på paus, självklart ska man följa de restriktioner som Folkhälsomyndigheten ger. Vi har det rätt bra, arbetar hemifrån och håller oss hemma så mycket vi kan. Till och med affären har hemleverans av varor vilket är en helt suverän service. 

Hera har valpat och det blev 3 hanar och 2 tikar, hon är en fantastisk mor som tar väl hand om sina små. De är snart fem veckor så de äter både vanlig hundmat och diar sin mor. Alla växer och utvecklas som de ska. 

Vi har även parat Nellie under v.11 och hoppas nu på valpar på valpar v. 20. Det ska bli så spännande då det är Nellies första kull.

Paco har uppnått en aktningsvärd ålder och fyller 16 år den 31 mars som vi naturligtvis kommer att fira. Hör inte mycket, synes är nedsatt men förhållandevis pigg och allert. Han har alltid haft god kondition och varit oerhört smidigt så vi hoppas på ytterligare tid med denna fantastiska hund.

Håll i och håll ut samt ta hand om varandra.