PACO

2005-03-31--2021-10-25

2005 åkte vi ner till södra Danmark och hämtade hem en liten valp vi endast sett på kort, ett beslut vi aldrig ångrat. Paco förgyllde vår tillvaro i många år med en personlighet få förunnat. Paco höll ordning på gården och alla tikarna samt var en fena på sorkjakt. Han var oerhört smidig tränade och tävlade agility i yngre dagar med äldsta dottern. En mycket trevlig och mjuk kille men vaktade gården med bestämdhet. Han fick fem kullar, totalt nitton valpar. Varje morgon tog han sin dagliga runda runt gården för att se till att allt var i sin ordning. Saknaden är enorm och din stol vid köksbordet gapar tom och påminner om att du fattas oss, älskade vän.

Nu får du träffa din "partner in crime" lilla Betty igen.

Mastrells Doris Day

2007-11-14--2021-10-25
Vår älskade Doris har lämnat oss. Doris var född hos oss och har fått två kullar om totalt tio valpar. Doris är mor till Gloria och Iris. Hon ägnade sig gärna åt sin favoritsysselsättning, att fånga sorkar och råttor vilket hon var en fena på. Hon tog också på sig ansvaret att fostra och lära de yngre hundarna denna otroligt viktiga uppgift.

När döttrarna var aktiva inom agility fanns Doris med på ett hörn, men hon kunde inte förstå vitsen med att springa genom tunnlarna när det gick mycket fortare att springa ovanpå för då såg man mycket bättre. Med sin vänliga och positiva inställning kommer hon att vara oerhört saknad. HD A.

FI UCH S UCH Charleswood Nova

2010-05-10 -- 2019-11-29

Nova har lämnat oss och saknaden är stor. Nova följde med oss hem från Finland när vi hämtade Sally. En oerhört snäll och väluppfostrad vorsteh som dessutom är vacker. Var med husse ute och jagade så fort tillfälle bjöds. Nova var både finsk och svensk utställningschampion

Mastrells Alberta

2005-07-11 --2017-11-25 

Vår älskade lilla Betty har lämnat oss. Betty föddes i vår första kull med dansk svenska gårdshundar och har alltid varit en liten dam som ogillade dåligt väder och konflikter, hon föredrog att vara inne med matte i köket och greja. Betty fick själv två kullar under årens lopp, fem valpar totalt. Vår stamtik Maja födde sin första kull valpar en solig och fin julidag och Betty var enda tiken så valet att behålla henne var självklart. I maj samma året hade vi hämtat hem en liten valp från Danmark nämligen Paco så han och Betty växte upp ihop och har varit som ett riktigt radarpar genom livet. Betty lämnar ett enormt tomrum efter sig. 

Charleswood Hedwig SE UCH

2004-01-14--2016-08-07.

Vår älskade Hedda har lämnat oss. En söndag i augusti blev Hedda mycket dålig och något annat alternativ till att låta henne somna in fanns inte. Vår fina korthåriga vorsteh och husses trogna jaktkamrat. Livet blir aldrig mer detsamma utan Hedda och hennes påhittiga personlighet.

Hon har varit en mycket god jaktkamrat och familjehund. Vi är tacksamma för varje dag hon tillbringade med oss. Till hennes meriter förutom de inom jakten, kan tilläggas att hon tränade och tävlade agility i yngre dagar. Största tilldragelsen var nog när hon vann KM:et (large) med yngsta dotter på Götene brukshundsklubb. Förutom det kammande hon hem otaliga priser i den absolut viktigaste och mest prestigefyllda tävlingen på hundutställningarna "Barn med hund 7-12 år". Döttrarna fick visa henne varannan gång för husfriden skull. Svensk utställningchampion, HD A.

Hopp i Topp Mixatrixa (Maja)

Vår stamtik och första gårdshund, alldeles alldeles underbar. Hon tog oss fullständigt med storm och gjorde så att intresset för gårdshunden väcktes. Hon hann få fyra kullar innan hon endast nio år gammal omkom i en tragisk olycka 2012.

Uddens Jazita (Zita)

Vår första korthåriga vorsteh som vi fick tio år tillsammans med 1993-2003.

Alice

Alice en blandning mellan korthårig vorsteh och pointer som blev till genom en tjuvparning. Henne fick matte i present när hon tog jägarexamen 1996. Alice lämnade oss 2003. 

Cappo

Marias första alldeles egna hund som hon plockade jordgubbar en halv sommar för att kunna köpa när hon var 15 år gammal. En mysig golden retriever som hade alla de egenskaper en golden ska ha. Trygg, sällskaplig och för snäll för sitt eget bästa. Cappo och Maria var som ler och långhalm i fjorton år.