Hösten

3. nov, 2022

Under sommaren har vi hunnit med en del hundutställningar samt även eftersöksgrenar för jaktprov. Under hösten har det blivit flera jakttillfällen med våra vorsteh samt även älgjakt. Vi har tillbringat mycket tid i skog och mark vilket både trevligt och avkopplande. Naturligtvis med hundarna i fokus. Att träna och umgås med hundarna är både givande och utvecklande, man lär sig nytt hela tiden ihop med de fyrbenta vännerna. Vi har så smått börjat planera för vårens valpkull och mer information kommer lite längre fram.

Nellie

3. nov, 2022

Under sommaren har Nellie fått sitt tredje certifikat och kan numer titulera sig Svensk Utställningschampion vilket är oerhört glädjande. Vid den Internationella utställningen i Vänersborg fick hon sitt tredje cert samt även CACIB och blev även bäst i rasen.

På rasspecialen på Tånga Hed första helgen i augusti blev hon tredje bästa championtik och fick även väldigt fin kritik. Hennes egen sida kommer att uppdateras inom det närmsta.

Stina

3. nov, 2022

Vår juniortik Stina har visat framtassarna på hundutställningarna under sommaren. Hon har fått fin kritik och hennes egna sida kommer att uppdateras inom det närmsta. Hon har under sommaren lyckats att få två certifikat och på Rasspecialen som gick av stapel på Tånga Hed första helgen i augusti blev hon bästa juniortik av över trettio dansk svenska gårdshundsjuniortikar vilket vi är väldigt tacksamma för. Hon blev även BIM junior. Stina har ett mycket trevligt temperament samt är lätt att ha med sin i alla nya miljöer.

Våren 2022

3. nov, 2022

Tiden bara rusar iväg, våren försvann i en rasande fart med valpar och allt runt däromkring. Alla valpar har hittat fantastiska nya hem och vid det här laget har de hunnit bli drygt åtta månader. Både Lotta och Nellie skötte moderskapet med bravur samt att de hjälptes åt med valparn vilket är fint att se. 

Valpar

6. mar, 2022

Nu är vi redan inne i mars månad på det nya året. Både Lotta och Nellie har nedkommit med valpar, Lotta fick 5 tikvalpar den 22 februari och Nellie fick 3 hanar och 2 tikar den 23 februari. Både tikar och valpar mår bra och valparna äter och växer precis som de ska. 

Än så länge är det lugnt och stilla i valplådan men utvecklingen går snabbt och om bara någon/några dagar har nog alla valparna öppnat sina ögon. Det är fantastiskt att se hur snabbt de växer och utvecklas.

På övriga hundfronten är det också ganska lugnt, jakten tog slut för en vecka sedan men annars har det varit mycket skogsvistelse och jakt för vorstehrarna. Övriga hundar sysselsätter sig med att gräva efter sork och jaga möss om det inte är skogsvandringar.